TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNDEN, ÇINAR İLÇESİNE ÇIKARMA

D.BAKIR/ Türkiye Değişim partisi (TDP) İl Başkanı Abdülhalik Kaya , esnaf ve vatandaş ziyaretlerine devam ediyor.

22:04:43 | 2022-05-18

Genel Başkanlığını Mustafa Sarıgül’ün yaptığı Türkiye Değişim partisi Türkiye Değişim partisi (TDP) İl Başkanı  Abdülhalik Kaya  , bu kapsamda, beraberinde kalabalık bir partili gurubuyla, Çınar İlçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Adeta ilçeye bir çıkartma gerçekleştiren, beraberindeki heyetle esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen  Başkan Abdülhalik Kaya ve beraberindeki TDP heyeti, vatandaşların sorunlarını dinledi. 



VATANDAŞLAR, SORUNLARINA DUYARLILIK GÖSTERİLMİYOR 

Diyarbakır merkezin yanı sıra, taşra ilçelere de zaman zaman bu tür ziyaretler gerçekleştirerek, teşkilat olarak vatandaşların sorunlarıyla hemhal olduklarını belirten Başkan Abdülhalik Kaya , şunları söyledi: 

‘Bizlere yakın ilgi gösteren Çınar halkı ve esnaflarına, en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Bu ziyaretlerimizi tüm kentimiz ve bölgemiz genelinde daha sık gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 


Bu ziyaretlerimizde, yakından müşahede ediyoruz ki, gerek esnaflarımız ve ticaret erbabı, gerekse toplumun diğer tüm kesimleri, her geçen gün ağırlaşan hayat koşulları altında, hayatlarını bin bir güçlükle idame ettirmeye çalışmaktalar. Maalesef ülkemiz, son derece kötü yönetiliyor. Kaynaklarımız har vurup harman savruluyor, birkaç yandaş holdinge peşkeş çekiliyor. 

Geniş halk kitleleri, yoksulluk, işsizlik ve enflasyon canavarıyla mücadele ediyor. Sürekli artan hayat pahalılığı, işsizler ordusuna her geçen yıl yeni yığınların eklenmesi, Eğitim ve Sağlıkta yaşanan sorunların giderek artması, hayat şartlarının insanları canından bezdirecek bir noktaya getirmesi, kuşku yok ki, hepimizi üzmekte. Son birkaç yıldır, adeta bir kâbus yaşamaktayız. Dev boyutlu ekonomik kriz, memuru, İşçi, emekli, köylü, çiftçi ve esnaflarımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor. Ancak, kesinlikle umutsuz değiliz. Bizler şükürler olsun, inançlı insanlarız. 

Cenab-ı Allah’tan umutlarımızı, asla ve kata kesmeyeceğiz. 

Bu kâbus, en yakın zamanda sona erecek. Asgari ücretli milyonlarca vatandaşımızı, açlık sınırının altında bir ücret almaktan kurtaracak, paramızın, pula dönmesine son vereceğiz. İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı, eğitim ve sağlıkta yaşanan sorunlar, gündemimizden çıkacak. Liyakat esasına dayalı bir sistemle, ülkemizi her yönden bayındır bir hedefe ulaştırma noktasında, topyekün bir kalkınma hamlesi başlatacağız’. 


DİYARBAKIR’DA YAŞAMAK BİR ONUR VE GURUR VESİLESİDİR 

TDP hareketinin, halkımızın sinesinden çıkan, bir hareket olduğunu ve her geçen gün vatandaşlarımızdan daha fazla bir teveccüh gördüklerine dikkati çeken Başkan  Abdülhalik Kaya, şöyle devam etti: 

‘Ortak aklı kullanarak, vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilme noktasında, muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımız, esnaflarımız ve STK’lar ile zaman zaman bir araya gelip, istişarelerde bulunuyor, onların görüş ve önerilerinden faydalanıyoruz.




Özellikle ticaretin bel kemiğini oluşturan esnaflarımızı işletmelerinde ziyaret ederek, hem onların projeleri ve hedeflerini kendilerinden dinliyor ve hem de sorunlarını yerinde tespit edebiliyoruz. Daha düne kadar ‘ekonomimiz uçacak’ diyenler, maalesef Dolar ve Euro ile, hayat pahalılığı ve işsizlik oranlarını uçurdular. 

Yarınlarımızı inşa edecek gençlerimiz, işsizlik ve parasızlık kıskacında, yaşamaya çalışıyorlar. Hayvancılık, sürekli artan maliyetler nedeniyle, yapılamaz hale geldi. Üstelik tarım yapılan arazilerin her geçen yıl azalması da, yine geleceğimizi riske edecek bir sorundur. 


Ülkemiz genelinde çiftçimiz, köylümüz, esnaflarımız ve milyonlarca vatandaşımız haciz kıskacında. Defalarca kez hayal kırıklığına uğratılan emeklilerimiz ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunlarına ivedi olarak çözüm bekliyor. 

Ekranlara çıkıp, ‘Temmuzda böyle olur, Şubat ayında böyle olur, enflasyonu yüreğimizle yeneceğiz’ diyenler, lütfen hayal ticareti yapmaktan vazgeçsinler. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımıza iyi bir eğitim ve yeteneklerini gösterebilecekleri bir zemin hazırlamak, hepimizin boynunun borcudur. 

Allah’ın izniyle, bütün vatandaşlarımız bu müşkül hayat koşullarından kurtulacaklar’. 

HABER: YILMAZ ACU 

 




ETİKET :  

Tümü