Türkiye’nin en büyük sürüntü alım alanı Diyarbakır’da

11:01:18 | 2021-04-29

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan sürüntü örneklerinin alındığı Kovid-19 kliniğinin kapasitesi arttırılarak Türkiye’nin en büyük sürüntü alanı haline geldi.

Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde covid-19 şüphesiyle başvuran hastalara hizmet verilen merkezin kapasitesi 4 kat arttırılarak, vatandaşlara salgın döneminde en iyi hizmet sunuluyor.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena ve İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin  ile covid-19 hastalığı sürecinde Diyarbakır’da başarılı bir süreç sürdürerek vatandaşlara rahat bir nefes aldırmayı başardılar. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan ve daha önce tek yerden alınan sürüntü örneklerinin alındığı alanın kapasitesi artırılarak oluşturulan 1200 metrekarelik sürüntü alanında 12 kabin aktif olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Bunun yanı sıra 25 kabin ise aşı sırası gelen vatandaşların hizmetine sunulmuş vaziyette.

Vatandaşa salgın döneminde en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena, sağlık çalışanlarının haftanın 7 günü sabah 08:30 ile 24:00 saatleri arası vatandaşlara sürüntü alanı ve aşı alanında hizmet verdiklerini belirterek, “Ülkemizin mücadele verdiği Kovid-19 salgınında hastalık ile mücadelede vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hizmet alabilmesi adına Türkiye’nin en büyük sürüntü alım merkezini oluşturduk.

Merkezimizde 12 kabin aktif olarak hizmet veriyor. Bunun yanı sıra 7 kabin ise ekstra olarak aşı olacak vatandaşlarımızın hizmetinde, bu alanlara ekstra aşı yapan vatandaşlarımızın dinlenme ve takip alanları mevcut. Alan içerisinde birde aşı sonrasında ilk yardım ve acil müdahale alanı, anestezi ekibimiz faal olarak çalışmaktadırlar. Sağlık çalışanlarımız bu alan içerisinde haftanın 7 günü sabah 08:30 ile gece 24:00 arası kesintisiz bir şekilde hizmet veriyor. Günde ortalama 1300 kişi covid aşısını oluyor” diye konuştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, “"Kovid-19 kliniğini sürecin başında normal acillerden ayırdık ve ilk etapta iki hekimle hizmet verirken bugün 8 hekime kadar çıkabileceğimiz alanlar oluşturduk. Temel amacımız vatandaşımızın hastaneye geldiğinde en hızlı şekilde hekimlere ulaşması, hekimden hizmetini almasını sağlamak, ayrıca oluşabilecek kuyrukların önüne geçmek. Oluşturulan sürüntü alanları sayesinde vatandaşların herhangi bir kuyrukta bekleme sıkıntısı yaşanmıyor.

"Hem acilimizde hem de sürüntü alanlarımız çok daha rahatlamış durumda. Sağlık Bakanımızın direktifleri doğrultusunda bu tedbirleri artırdık. Bakanımızın kış aylarına dikkat çektiği noktalar vardı. Kış aylarında özellikle mevsimsel griple birlikte vaka artışlarının olabileceği, bu konuda dikkatli olmamız ve hazırlıklı olmamızı gerektiği talimatları üzerine tüm bu hazırlıkları yaptık" dedi.

VATANDAŞLAR VERİLEN HİZMETTEN MEMNUN

Verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena ve İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’e teşekkür etti. Yapılan hizmetin başarılı olduğunu belirten vatandaşlardan Veysi Elhansu, “Maşallah, hastanede hizmetler dört dörtlük çok kaliteli. Bu hastalık yüzünden hastaneye girmeye korkuyorduk ancak şimdi yapılan sürüntü alanı ile insanlar artık hastane içerisinde hastalık bulaşır korkusundan kurtuldu. Hastanede covid testi sırası kalmadı aşı sırası kalmadı. Bugün geldik ve çok keyifli bir şekilde aşımızı oluyoruz. Bu alan hem büyük hem hijyenik, yetkililere verilen bu hizmetten dolayı sonsuz minnettarız” dedi.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü