UMUTLARIMIZIN ZAFERE DÖNÜŞTÜĞÜ TARİH

07:49:04 | 2021-05-19

D.BAKIR- Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü  Erdal Seven,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, yayımladığı kutlama mesajında,  ulusumuzun bağımsızlık umutlarının zafere dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

Tarım orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl müdürü Erdal Seven, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur. Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Mustafa Kemal Atatürk tarafından, gençlerimize armağan edilmiştir.

‘Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri gençlerimizdir’ diyen ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Atatürk, ‘Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ diyerek gençliğe olan sevgi ve güvenini ortaya koymuştur.

Gençlerimizi, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Toplumsal bilinci yüksek, istiklal ve istikbale yönelik hedefleri olan, milli birlik ve beraberliğimize, geçmişimizden getirdiğimiz değerlere sahip çıkan erdemli bir nesil, geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin en önemli güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm Kahramanlarını, aziz vatanımız için canlarını seve seve veren tüm Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum’.




ETİKET :   Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Erdal Seven

Tümü