USLU:HEDEFİMİZ TOPLUMA FAYDALI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Başarı işe olan saygı ve sevgiyle başlar Diyarbakır’da uzman antrenörlerin öncülüğünde kurulan Antalyaspor Diyarbakır Futbol Akademisi ve Ankagücü Gençlik Spor Kulübü Genel Koordinatörü Ali Uslu, en büyük amaçlarının öncelikle topluma faydalı bireyler yetiştirmek ve bu sporcuları Türk futboluna kazandırmak olduklarını belirterek, "Başarı işe olan saygı ve sevgiyle başlar" dedi.

20:38:51 | 2022-01-12

Diyarbakır'da kuruldukları günden bu yana Diyarbakırlı gençlerin futbolda başarılı bir şekilde gelişmesini sağlayan Antalyaspor Diyarbakır Futbol Akademisi ve Ankagücü Gençlik Spor Kulübü gösterdikleri performans ile göz doldurmaya devam ediyor.

Bugüne kadar bir çok futbolcu yetiştirip Türk futboluna kazandıran kulüplerin Genel Koordinatörü Ali Uslu, Diyarbakır'daki yetenekli gençlerin de Türk futboluna kazandırılması adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "’Başarı işe olan saygı v e sevgiyle başlar.’’ Şiarıyla çıktığımız bu yolda en büyük amacımız, öncelikle topluma faydalı bireyler yetiştirip ve sonrasında Diyarbakır’daki yetenekli gençlerin Türk futboluna kazandırılmasıdır.




Çocukların doğaları gereği hareketli olduklarını ve spor sayesinde var olan bu enerjilerini pek çok pozitif etkilerini bir alana yönlendirmeleri gerektiğine inanıyorum. Ve “Yaptıkları spor, takım sporu olduğunda ise gelişimleri için birbirinden faydalı özelliklere sahip olmaya başlarlar. Yapılan araştırmalara göre takım sporu yapan çocukların sadece fiziksel gelişimleri değil, zihinsel ve duygusal gelişimleri de bireysel sporlara göre daha fazla. Takım sporları yapan çocuklar başkalarının kararlarını ve farklılıklarını daha iyi anlamaya başlarlar; farklı görüşlere saygı duymayı öğrenirler.



Ani gelişen durumlar karşısında hızlı karar alma yeteneğine sahip olurlar ve bu da, zihinsel gelişimlerini olumlu yönde etkiler” Bünyemizde uzman hocalar eşliğinde futbolun bilimsel çalışmalarını kendi sporcularımıza icra ettirip müsabakalara hazırlıyoruz. Yarının en iyi futbolcularını yetiştirmek ve bu sporcu kardeşlerimizi bir çok profesyonel kulüpte görmek istiyoruz. E tabi böyle bir hedefi gerçekleştirmek için bir kulübe ihtiyaç duyulur… ihtiyaçlarımızın karşılık bulması için kulüp kurmaya karar verdik.Kulüp antrenörlerimiz Ecvet Turkurka, Mahmut Uslu, Bahattin Konak ve Ahmet Dilek'tir" dedi.

"KÜLLERİNDEN DOĞAN SPORCULARIMIZIN ANKA İLE ZİRVE YOLCULUĞU'

ANKAGücü Gençlik Spor Kulübü'nü de kurmalarındaki genel amacın küllerinden doğan sporcuların ANKA ile zirve yolculuğu yapması olduklarınında altını çizen Ali Uslu, "Küllerinden doğan sporcularımızın ANKA ile zirve yolcuğu.’’ Şiarıyla ANKAGÜCÜ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ nü kurduk. Spora gönül vermiş ve çocukların gelişimi için mücadele eden gönül dostumuz Mahmut Akın bey’inde desteği ile 2021 yılının aralık ayında ANKAGÜCÜ GSK kulübünü kurarak hedeflerimizi büyütme kararı aldık. Kulubümüz kurucu üyeleri Ecvet TURKURKA-Hüseyin ÇELİK-Mehmet ÖRNEK-Mehmet SIZICI ve Ahmet ÇAKMAK ile ele ele verip harika bir oluşum sürecine girdik. En büyük amacımız kentimizde ki yetenekli sporcuları istedikleri hedeflere ulaşmaları konusunda kendilerine ön ayak olmak ve rehber olmak" diye konuştu.


BAŞKAN AKIN: HERŞEY ÇOCUĞUMUN FUTBOLA OLAN SEVDASIYLA BAŞLADI Futbola olan merakının çocuğunun futbola olan sevdasıyla başladığını dile getiren Ankagücü Gençlik SPor Kulübü Başkanı Mahmut Akın ise, "Hersey çocuğumun futbola olan sevdasiyla başladı. Çocuğumu Diyarbakır ilinde faaliyet gösteren Antalyaspor Diyarbakır Futbol akademisine kaydını yaptıktan sonra ufak ta olsa futbol ile sevgi bagim oluştu. İşinde uzman bir kadroya sahip kulüpte görev alan Ali USLU ve Ecvet TURKURKA hocamızın çocuklarımıza gostermis olduğu üstün hizmeti ogretisi ve eğitimi beni inanılmaz etkiledi.




Ali hocamızın kulüp projesi olduğunu duydum ve kendisiyle bir kaç toplantı yaptıktan sonra çocuklarımız için önemli bir projeye imza atarak kulüp kurduk. Dedim ya futbola olan ufacık sevgim birden büyüme ye basladi ve neden olamasin demeye kalmadık oluşuma start verdik. Birbirinden değerli sahsiyetlerin bir arada olduğu kulübümüz ANKAGÜCÜ GSK ile 2022 yılına merhaba dedik. Bu olusumun başta kulubumuz sporcualarina ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü