YENİDEN REFAH PARTİSİ, ERGANİ İLÇE KONGRESİ, YOĞUN BİR KATILIMLA YAPILDI

D.BAKIR- Yeniden Refah partisi, Ergani İlçe 2. Olağan Kongresi, oldukça kalabalık bir katılım ile yapıldı.

20:30:48 | 2021-11-03

Genel Başkanlığını merhum başbakan, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi Ergani İlçe Başkanlığı Kongresi, son derece renkli coşkulu görüntülere sahne oldu.



Kongreye 54. Hükümetin Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, MKYK Üyesi Dr. Sabih Dallı, Genel Merkez İl Sorumlularından Ali Erdem, Zülküf Şeker, Diyarbakır İl Başkanı Yaşar Aslan, Malatya İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Yenişehir ilçe başkanı Recai Güzelsoy, İlçe başkanları ve Teşkilat üyeleri, üyeler, Ergani Adalet ve Kalkınma partisi Meclis üyesi Mustafa Zengin, Hür Dava partisi Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran , Deva Partisi İlçe Başkanı Mahmut Akelma,Ergani Gelecek Partisi İlçe Başkanı Halil Tunç ,




Ak Parti Ergani Eski İlçe Başkanı Ali Arslan,Cumhuriyet Halk partisi Ergani İlçe temsilciler, Memur Sen Ergani İlçe Başkanı Cihan Selçuk  muhtelif siyasi partilerin yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları ile, esnaf birliklerine mensup yöneticiler, davetliler, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılan kongreye katılanlara maske dağıtılırken, ateş ölçer ile salona gelen herkesi ateşi ölçüldü.




Açılış ve yoklamanın ardından, kongre ve başkanlık divanı yapıldı. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Faaliyet raporunun okunup, mali raporun okunması ve ibra edilmesini takiben, konuşmalara geçildi.



Salonun hınca hınç dolduğu, sık sık coşkulu sloganların atıldığı kongrede ilk konuşmayı yapan Yeniden Refah partisi Ergani İlçe başkanı Mehmet Reşit Tunçay, ‘Vatandaşı sesi olmak için kurduğumuz parti, kısa zamanda gönüllerde taht kurdu’ dedi.

Ergani İlçe Başkanı Mehmet Reşit Tunçay, daha sonra şunları söyledi:


‘YETER, SÖZ MİLLETİNDİR’

‘Muhterem bakanım, Sayın MKYK üyeleri, partimizin değerli yöneticileri, kadirşinas dava arkadaşlarım, siyasi partilerin sayın başkanları, basınımızın kıymetli temsilcileri, saygıdeğer misafirlerimiz, sevgili Erganili kardeşlerim
Öncelikle, hepinizi, selamların en güzeli olan, Cenab-ı Allah’ın selamı ile selamlıyorum: Esselamün aleyküm.



‘Bildiğiniz gibi, senelerden beridir, ülkemiz son derece kötü yönetiliyor. Geniş halk kitleleri, yoksulluk, işsizlik ve enflasyon canavarıyla mücadele etmek zorunda bırakıldı.


İnşallah, biz hükümete geldiğimizde, sadece kadınları değil, mazlumları, mağdurları, her türlü şiddetten koruyacak ve onları adalet, barış ve refah içinde yaşatacağız. Bunlar,  aile yapımızı bozarak bizi ahlaksız bir yaşama mahkûm etmenin dışında bir de çevremizi, doğamızı, dünyamızı yaşanmaz hale getirdiler.




Fosil yakıtları aşırı tüketerek, kimyasal atıkları çevreye yayarak ve nükleer denemelerle atmosfere zehirli gaz salımını artırıp, iklim değişikliğine neden oldular, kuraklıklar, aşırı yağışlar, seller, haftalarca devam eden yangınlar bu nedenle meydana gelmeye ve giderek artmaya başladı.


Dünyayı bu hale getiren bu emperyalist devletler bu durumu bahane ederek şimdi sanayileşmemizi önlemek, tarım ve hayvancılığımızı yok etmek ve yapay et üreterek sağlığımızı ve neslimizi  yok etmeye çalışıyorlar.

Tıpkı İstanbul sözleşmesinde olduğu gibi, arka planda oynadıkları tehlikeli oyunu fark ederek, iklim değişikliği sözleşmesini de aynı şekilde reddediyor ve iptal etmek için her türlü gayreti çabayı ve mücadeleyi yapmaya söz veriyoruz.





İnşallah; D8’leri D60’a çıkararak yalnız ülkemizi değil, bütün islam âlemini, hatta bütün mazlum milletleri bu siyonist- emperyalist zalimlerden kurtaracak; huzur, barış ve refah içinde hep birlikte yaşayacağız. Milli Görüş davasında, İman var, İnanç var. İman varsa, imkân da vardır.



Milli Görüş liderimiz merhum Erbakan hocamız, bir mücahid olarak bu davada yola çıkarken, yanında nice mücahidler vardı. Fehim Adak’lar, Prof. Dr. Sacit Günbey’ler ve daha nice mücahidler, vatana hizmet sevdasıyla yola çıktılar. Birinci kırk yılda, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız öncülüğündeki 54. Hükümet, nasıl ki işçisinin, emeklisinin, memurunun, çiftçisinin ve tüm çalışanlarının birikmiş tüm sıkıntılarının üstesinden geldiyse, Cenab-ı Allah’ın izniyle, ikinci kırk yılda Dr. Fatih Erbakan hocamız öncülüğünde, iktidara geldiğimizde, ülkemizin birikmiş bütün sorunlarının üstesinden gelmeye hazırız.



Bu duygu ve düşünceler ışığında, kongremizin ülkemize ve bütün halkımıza, hayırlara vesile olmasını, milli görüşün ve adil düzenin iş başına gelmesine, bir adım daha yaklaşmasına vesile olması dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.Allah’a emanet olunuz’.




HAK İLE BATILIN MÜCADELESİNDE, SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRMALIYIZ

Ardından kürsüye gelen Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı İl Başkanı Yaşar Aslan, şunları söyledi:

‘Öncelikle hareketimiz ve kongremizin hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz.




Kutlu davamızda, bugüne kadar gelen süreçte mücadele etmiş, ahrete göç etmiş başta Milli Görüş liderimiz cennet mekân merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız olmak üzere, bütün dava büyüklerimize, Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.
Yeniden Refah partisi olarak, bizlerin siyaset anlayışı, Hazreti Adem’den (A.S.) bu yana, Hak ile batılın mücadelesidir. Güçlüyü değil, her ne şart ve durumda olursa olsun, Hakk’ı üstün tutma mücadelesidir.




Bizim davamız, garibanların, yetimlerin, öksüzlerin, yarınlara umutla bakabilmek isteyenlerin umudu olabilme davasıdır.

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla, batılın hâkimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur. Onun için biz, var gücümüz ile, bu can bu tende olduğu müddetçe, bütün dava arkadaşlarımızla beraber, Ergani’de halisane duygular ile, faal ve cevval bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.



Bilindiği üzere, halkımız, özellikle son birkaç yıldan bu yana, son derece güç ekonomik koşullarda hayatını idame ettirmeye çalışmakta. Vatan sevdalısı, halkına hizmeti kendisine şiar edinmiş, merhum Necmettin Erbakan hocamız, şöyle demişti: ‘Kanunlar ve nizamlar, ne kadar mükemmel olursa olsun, onu tatbik edecek insanların içine, Hak ve adalet sevgisi girmemişse, sonuç tersine tecelli edecek, adalet yerine adaletsizlik, sosyal adalet yerine, sosyal istismar felaketi yaşanacaktır.




Bugün yaşadığımız trajik tablo da, maalesef beceriksiz, basiretsiz, adalet ve hukuktan uzaklaşılmasının sonucu yaşanmaktadır. Yine merhum Erbakan hocamızın deyişiyle, ‘bir çiçekle bahar olmaz. Ama her bahar da, bir çiçekle başlar.
Ergani İlçemiz, tarihin canlı tanığı olup, uygarlığın, medeniyetin beşiğidir.



İnsanoğlunun avcılıktan toplayıcılığa ve nihayetinde tarıma geçildiği, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Tarihi Çayönü, bunun en güzel kanıtıdır. Ergani’miz, şiirden edebiyata, spordan sanata ve siyasette, ülkemize çok değerli şahsiyetler kazandırmıştır. Sezai Karakoç, Cahit Sıtkı Tarancı, Prof. Dr. Sacit Günbey, bunların en güzel örneklerindendir.


HALKIMIZIN TECEVVÜHÜNE MAZHAR OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Cenab-ı Allah’ın izni ve inayetiyle, Yenide Refah partisi olarak Genel Başkanımız, Dr. Fatih Erbakan ve kurmay kadromuz liderliğinde, Ergani’miz için en güzel hizmetleri yapacağımızın müjdesini, şimdiden veriyoruz. Kongremizin, Ergani ilçemize, ilimize, siyasi hareketimize ve bütün Türkiye’ye, hayırlar getirmesini diliyoruz. Yeniden Refah partisi olarak, Ergani için biz varız, biz hazırız. Hepimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum’.




İKTİDAR KADROLARI, ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELDİLER

Yeniden Refah partisi MKYK Üyesi Uz. Dr. Sabih Dallı ise, ülke genelinde bütün parametrelerin kötüye gittiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘Sizleri, selamların en güzeli olan, Yüce Rabbim’in selamıyla selamlıyorum. 1969 yılında, merhum hocamız Erbakan hocamızın, Konya’dan bağımsız milletvekili seçilmesini müteakiben fitilini ateşlediği Milli Görüş, bugünlere alnının akıyla gelmiştir. Her geçen gün, Yeniden Refah hareketine teveccüh artmakta, vatandaşlarımızın ilgisi yoğunlaşmaktadır. Diyarbakır, Milli Görüş’ün kalesi olmuştur.




Cenab-ı Allah’ın izniyle, bugünden sonra da, kalesi olmaya devam edecektir. Diyarbakır ilimiz, İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısıdır. Keza Ergani İlçemiz, neredeyse insanlık tarihinin ilk başladığı noktalarda biridir. Bir peygamber naşı, bir peygamberimizin de makamı bulunmaktadır.

Takdir edeceğiniz gibi, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İktidar partisi kadroları, ülkemiz ekonomisini altüst ettiler, tüm dengeleri bozdular, ülkenin gelirleri giderlerini karşılayamaz hale geldi. Gelir-gider dengesi bozulunca borç almaya, borç bulmaya başladılar. Bu defa, aldıkları borcu ödeyemediler, faiz bataklığına saplandılar. Ne hazindir ki, şu anda ülkemiz, uluslararası tefecilerin eline düşmüş durumdadır. Sürekli artan hayat pahalılığı, para birimimizin, küresel güçlerin para birimleri karşısında her geçen gün değer kaybetmesi, ülkemiz üzerine oynanan kirli oyunlardan sadece birkaçıdır.



Yeniden Refah hareketimiz, halkımızın teveccühüyle iktidara geldiğinde, Milli Görüş politikaları ve icraatlarıyla, vatandaşlarımıza nefes aldıracak ve kötü gidişata son verecek. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Yüce Rabbim; yar ve yardımcımız olsun’.


SACİT GÜNBEY: VATANDAŞLARIMIZIN DERTLERİYLE HEMHAL OLMAYA GELİYORUZ

Son olarak söz alan Kongreye 54. Hükümetin Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, şunları söyledi:

‘Evvela, hepinizi, Yüce Rabbim’in selamıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bilindiği üzere ülkemiz, siyonist-emperyalist bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Senelerden beridir iktidarda olan Adalet ve Kalkınma partisi kadroları ise, bu kuşatmayı yarıp, ülkemizi refaha kavuşturmak yerine, ne hazindir ki, siyonist tefecilerin eline düşürmüştür. Ülke olarak, çok zorlu bir süreçten geçiyoruz.



Hükümetin son derece beceriksiz ve basiretsiz yönetimleriyle, ülkemiz insanı her geçen gün fakirleşmekte, yokluk ve yoksulluk artmakta ve buna paralel olarak işsizler ordusuna her geçen yeni yığınlar eklenmektedir. Ekonomik dengeler, bozuldu. Giderlerimiz, gelirlerimizi karşılamaz hale geldi. Sürekli olarak dış ülkelerden yüksek faizlerle borç alınıyor.


Maalesef paramızın değeri gittikçe düşüyor ve biz her gün biraz daha fakirleşiyoruz. Hâlbuki bunlar, merhum Erbakan Hocamızın kurduğu fabrikaları satmasalardı, denk bütçe yapmayı bilselerdi, havuz sistemini uygulamaya koysalardı bugün bu ekonomik krizi yaşanmayacaktı.







Bu ekonomik kriz, memuru, İşçiyi, emekliyi, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor, açlık ve sefalete mahkûm ediyor adeta. Ama mutlu bir azınlık, imtiyazlı bir zümre lüks içinde, şatafat içinde yaşamaya devam ediyor maalesef. Ülke nüfusunun yarısı, Afrika şartlarında, Somali, Sudan seviyesinde yaşamaya çalışırken; bu imtiyazlı azınlık, Avrupa şartlarında, Belçika, Norveç seviyesinde lüks içinde yaşıyor maalesef.



Küresel entrikacılar, yalnız ekmeğimize, emeğimize el uzatmakla kalmadılar: İstanbul sözleşme ile ailemize, çocuklarımıza, namusumuza, manevi değerlerimize de musallat olmaya başladılar. Genel başkanımız, Sayın Fatih Erbakan başkanımızın onurlu mücadelesi sayesinde İstanbul sözleşmesini iptal etmek zorunda kaldılar, fakat halen bu sözleşmeye dayanan kanun, yürürlükte kalmaya devam ediyor.




İşte biz Milli görüşçüler iktidar olduğumuzda bu zalim düzeni, bu kapitalist sömürü düzenini yerle bir edecek. Yerine adil düzenimizi kuracağız inşallah’.


MEHMET REŞİT TUNÇAY, YENİDEN SEÇİLDİ

Kongrenin sonunda, Yeniden Refah partisi Ergani İlçe Başkanlığına Mehmet Reşit Tuncay, güven tazelerken, İlçe Teşkilat Yönetimi, şu isimlerden oluştu:
‘Abdurrahman Zengin, Mehmet Yıldızhan, Fatih Zengin, Ergin Kahraman, Mahmut Bozoğlu, Mehmet Uluhan, Abdülmuttalip Zengin, Mehmet Salih Tanoğlu, Hikmet Güçlü, Abbas Gülsün, Enis Yaşar, Ömer Kahraman, Abdülkerim Zengin, Şükrü Yoldaş, Selahattin Zengin’.




ETİKET :  

Tümü