YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN, DEVA PARTİSİNE ZİYARET

D.BAKIR/ Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor.

15:31:02 | 2022-05-13

Genel Başkanlığını Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Dr. Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl başkanı Ali Erdem, uzun süre önce başlattığı esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin yanı sıra, siyasi partilere de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, istişarelerde bulundu.

Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl başkanı Ali Erdem, teşkilat üyeleriyle beraber, bu kapsamda Demokrasi ve Atılım partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen’i parti binasında ziyaret etti.

DEVA partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ve yöneticiler tarafından karşılanan, Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem ve beraberindekiler, Bölgemiz ve ülkemiz gündemine ilişkin görüş alış verişinde bulundular.

İSTİŞARE VE EMPATİYE ÖZEL BİR ÖNEM ATFEDİYORUZ

Açıklamalarda bulunan Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl başkanı Erdem, hareketimiz partileşme sürecine geçtikten hemen sonra, ülkemiz genelinde il ve ilçe başkanlıklarımız, bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, yaşanan sorunlar ve uygulamayı hedeflerimiz projelerimiz hakkında istişarelere başladık.


Hayatımızda önemli bir yeri bulunan esnaf ve ticaret erbabımızın yanı sıra, vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Borsa yöneticileri, Esnaf Birliklerimizin yöneticilerinin yanı sıra, muhtelif meslek gruplarına mensup yetkililer ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, sürekli diyalog halindeyiz. Bu tür istişari ziyaretlerimize, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Öncelikle şunu belirtmek isterim, Diyarbakır’ın sorunları siyaset üstüdür ve biz olaya bu açıdan bakıyoruz.

Her geçen gün artan sorunları, farklı siyasi partilerimizin il başkan ve yöneticileriyle ele aldık. Kuşkusuz, ekonomik sorunlar, işsizlik, sürekli artan hayat pahalılığı, dövizin para birimimiz karşısında neredeyse her gün değer kazanması, vatandaşlarımızın alım gücünün, gün be gün erimesi gibi sorunları ele alarak, fikir alış verişinde bulunduk.

Bunun yanı sıra, gençlerimizin neredeyse çocuk yaşta uyuşturucu ve madde kullanımına bulaşması, Eğitimde yaşanan sorunların, bırakın çözüme kavuşması, giderek içinden çıkılmaz hale gelmesi, hepimizi derin endişelere sevk ediyor.

Mekke ve Medine’den sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip olan Mukaddes Diyarbakır ilimiz, sinesinde sayısız manevi ve kültürel yapıyı barındırmakta. Surları, hanları, hamamları, Camileri ve Kiliseleri ile, turizm pastasından aslan payını alması gereken kentimizi, bu noktada nasıl daha ileriye taşırız, çıtayı nasıl yükseltebiliriz diye toplumun tüm kesimleriyle diyalog halindeyiz.

SORUNLAR, ÇÖZÜLMEK BİR YANA, GİDEREK KRONİKLEŞTİ

Ayrıca, tarihi değerlerimizin aslına uygun restorasyonu konusunda da, hem siyasi partilerimiz, hem de sektör temsilcileriyle bir dizi görüşmeler yapıyoruz.

Akaryakıt başta olmak üzere, çarşı pazarda yaşanan pahalılık, vatandaşlarımızın cebini değil, artık elini yakar duruma geldi. İcra ve haciz dosyaları giderek artmakta. Vatandaşlarımız aldıkları kredileri ödeyememekte, işletmesini çevirememekte ve iflas etmekte. İl Başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve tüm teşkilatlarımızla, Diyarbakır’ımızın, merkez ve kırsal tüm mahallelerinde, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız ziyaretlerimizde çok daha yakından müşahede ediyoruz ki, gerek esnaflarımız ve ticaret erbabı, gerekse toplumun diğer tüm kesimleri, her geçen gün ağırlaşan hayat koşulları altında, hayatlarını bin bir güçlükle idame ettirmeye çalışmaktalar. Ülkemiz son derece kötü yönetiliyor. Kaynaklarımız har vurup harman savruluyor, birkaç yandaş holdinge peşkeş çekiliyor.


Diyarbakır’daki diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarıyla, kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan, hor görmeksizin, Mukaddes Şehrimizi geliştirip güzelleştirmenin gayretinde olacağız. Esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, kentlimiz, engelli kardeşlerimiz, emeklilerimiz, işçisi, memur, kadını, erkeği, gencinin yaşlısı, herkesin derdine derman olabilmek için ortak aklı kullanacağız.

Cenab-ı Allah’ın kutlu fethini müjdelediği, Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı’ Mukaddes Diyarbakır’da yaşamaktan, hepimiz onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında, bütün vatandaşlarımızı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

ZİYARETLER, MEMNUNİYET VERİCİ

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren DEVA partisi Diyarbakır İl başkanı Avukat Cihan Ülsen ise, bu tür istişareler ve fikir alış verişlerinin faydalı olduğunu belirtti.

Görüşlerini dile getiren DEVA partisi İl başkanı Ülsen, şunları söyledi: ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı konut finansmanı paketi, reel ekonomik gerçeklerden son derece uzak. Kronik yüksek enflasyon ortamında bu tür kredi adımları, konut fiyatlarını daha da yükseltir, bu da dar gelirlilerin konut sahibi olmasını daha da zorlaştırır. Bitmeyen beton sevgisi ve bilimsellikten son derce yaklaşımlar, sorunları çözmez, tam tersine derinleştirir. İnşaat maliyetlerindeki yıllık artışın yüzde yüzü geçmiş durumda. Çözüm, ucube sistemin ve iş bilmez yönetimin sandıkta değmesidir.

Liyakat sahibi kadrolar işbaşına geldiğinde, ülkemiz her yönden düze çıkacak, topyekun bir kalkınma hamlesini başlayacaktır’.

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü