DİLLERE DESTAN DÜĞÜNLE HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİLER

DİLLERE DESTAN DÜĞÜNLE HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİLER

08:22:13 | 2022-09-12

D.BAKIR/ Akyıldız ve Yavuz ailelerinin kıymetli evlatları, Ak parti Diyarbakır Gençlik Kolları önceki Dönem başkanı Avukat Muhammed Nurullah Akyıldız ile Dilber Yavuz, dün gece düzenlenen rüya gibi bir törenle hayatlarını birleştirdiler.

Bismil İlçemizin tanınan, sevilen ailelerinden ve aynı zamanda ağa eşrafından İnşaat Mühendisi Mehmet Abdullah Akyıldız’ın kardeşi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız’ın ağabeyinin oğlu, Akyıldız ailesinin evladı  Muhammed Nurullah Akyıldız ile, Yavuz ailesinin biricik kızı Dilber Yavuz, Merkez Sur ilçesinde bulunan Davet-i Ala düğün salonu kır bahçesinde, adeta dillere destan bir düğün töreniyle, dünya evine girdiler.

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan düğün törenine, Akyıldız ailesinin büyüklerinden, Ak parti kurucularından Mehmet Sait Akyıldız ve Yusuf Akyıldız ile, damadın amcası Sadullah Akyıldız da, bu mutlu geceye katıldılar.

Hayatlarının en anlamlı imzasını atarak, evliliğe ilk adımlarını atan Ak parti Diyarbakır Gençlik Kolları önceki Dönem başkanı Avukat Muhammed Nurullah Akyıldız ve Dilber Yavuz’un bu en anlamlı gecesinde, her iki ailenin tanıdıkları, sevenleri, akrabaları, gelin ve damadın arkadaşları da yalnız bırakmadılar. Rüya gibi geçen ve bin beş yüzün üzerinde davetlinin katıldığı, kır bahçesinde adeta adım atacak yer kalmayan düğün törenine katılan devlet büyükleri, genç çiftin bu mutlu gecesine tanıklık ettiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Ak parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Kutbettin Arzu, Ak parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Ak parti Diyarbakır Milletvekilleri, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Adalet Bakanlığı Baş Müşaviri Abdülkerim Buğra Şimşek, Ak parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, DEVA partisi Kurucular Kurulu üyesi Muhammed İkbal Seyda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Vali muavini Abdullah Çiftçi, Ak parti MKYK üyesi ve iş insanı Fethan Baykoç, Ak parti genel merkez genlik kolları yerel yönetimler başkanı Mustafa Zengin, Ak parti genel başkan Vekil Yardımcısı, Siyasi ve hukuk işleri başkanlığı Ensar Topçu, Başbakanlık önceki dönem Baş Müşaviri Eskişehir Üniversitesi Genel Sekreter Onur Girdap, Genel Müdürlüğü Polis Baş Müfettişi Sayın Ercan Ekincioğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bismil İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İş insanı Mehmet Salih Kızılok, İstanbul büyükşehir belediyesi meclis üyesi ve başkâtibi Onur Uygun ile Vergi Dairesi personelleri, Ak parti Merkez İlçe Başkanları ile İlçe Gençlik Kolları Başkanları katıldılar.

Nakşibendi tarikatının lideri merhum şeyh Muhammed Nurullah Seyda (K.s.)’nın oğlu Doktor Mürşid Seyda ile, Diyarbakır ve Bismil’in önde gelen ailelerinin büyükleri, kanaat önderleri de, bu anlamlı geceye tanıklık ettiler.

Bunun yanı sıra, Sağlık camiasının bileşenleri, Emniyet Teşkilatı, Diyarbakır Barosu ve Tabipler Odası yöneticileri, bu mutlu gecenin tanıkları arasında yerlerini aldılar.

Diyarbakır başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok vilayetinden gelen davetliler ve misafirler, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, muhtelif siyasi partilere mensup yetkililer, Esnaf Odaları Birlikleri, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası yetkililerinin yanı sıra, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu da, bu mutlu katılarak, ailelerin mutluluğuna ortak oldular.

DAVETLİLER, MÜZİK VE EĞLENCEYE DOYDU

Gelin ve damadın adeta Dolar yağmuruna tutulduğu gecede, müzik ziyafeti yaşandı. Ülkemizin tanınan ve sevilen sanatçılarının Kürtçe ve Türkçe en güzel eserlerini seslendirdiği şarkılarla coşan konuklar, zaman zaman okunan parçalara eşlik ederek, unutulmaz anlara tanık oldular.

Bu arada damat bey ve gelin hanımın arkadaşları da düğüne katılarak, arkadaşlarının bu anlamlı gününe hem tanıklık ettiler, hem de gecenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sık sık sahneye çıkan damat ve gelinin arkadaşları, söylenen parçalara da eşlik ederken, bazı konukların mutluluktan ağladıkları gözlendi.

Bir hayli çelenk gönderilen ortamın çiçek bahçesine döndüğü düğün töreninde, konuklara yemek servisi yapıldı. Gece boyunca yemek, soğuk-sıcak içecekler, yaş pasta, çerez, meyve, tatlı ve birçok ikramın yapıldığı düğün töreni, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Davet-i Ala düğün salonu yetkilileri ve kır bahçesinde konuklara hizmet eden personeller, davetlilerden tam not aldılar. Gece boyunca, sık sık konuklara ikram yapar, güler yüzlü ve deneyimli kadrosuyla, konukların memnuniyetini kazanan Davet-i Ala düğün salonu yetkilileri ve personellerine, katılımcılar ve düğün sahipleri, teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

DÜNÜRLERDEN, ÖRNEK EV SAHİPLİĞİ

Düğün töreni öncesi, bütün konuklarını kapıda karşılayan damadın ağabeyi, Akyıldız ailesinin büyükleri, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız ve Yusuf Akyıldız ile damadın amcası Sadullah Akyıldız, düğün boyunca bütün masaları gezip, davetlilerle ayrı ayrı ilgilendiler. Rüya gibi geçen düğün töreninin sonunda, bütün misafirlerini kapıya kadar uğurlayan dünürler, örnek bir ev sahipliği gösterdiler.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden düğün töreni sonrası, bir teşekkür konuşması yapan damadın ağabeyi, Mehmet Abdullah Akyıldız, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Davetimize icabet ederek, bu özel gecemize katılan ve mutluluğumuza ortak olan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, bütün akrabalarımız, dostlarımız, arkadaşlarımızın yanı sıra, Diyarbakır, Bölgemiz ve Ülkemizin dört bir yanından birçok ilinden düğünümüze katılanlara da hoş geldiniz diyor ve en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.

Allah; razı olsun, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, STK başkanları ve yöneticileri, kanat önderleri siyasiler, esnaflar, dernek başkanları, avukatlar, doktorlar, sanatçılar iş insanları ile, genç bir çiftimizin mutluluğu ve nikah merasimine hep beraber tanıklık ettik. Her iki aileyi de kutluyoruz.

 

Yüce Rabbim’den, bütün gençlerimize bir ömür boyunca sağlık, mutluluk ve huzur dolu yıllar diliyoruz. Darısı bütün bekârlarımızın başına inşallah’.

Gelin ve damat kır düğün salonundan ayrılırken düzenlenen havai fişek gösterisi ise, görülmeye değer bir manzara oluşturdular.




ETİKET :  

Tümü