Diyarbakır’da ev kiralama kâbusu

Diyarbakır’da ev kiralamak artık bir kâbus haline dönüştü. Fahiş kira fiyatları ve emlakçı komisyonları, kiracıları sıkıntıya sokuyor.

11:09:21 | 2024-05-04

Diyarbakır ve ülke genelinde son yıllarda, ev kiralamak giderek daha zorlu bir süreç haline geliyor. Fahiş kira fiyatları, özellikle Diyarbakır’da yaşayanlar için büyük bir yük haline gelirken, emlakçı komisyonları da ek maliyetler getiriyor. Kiracılar, uygun bir konut bulmak için günlerce hatta haftalarca arayış içinde olurken, kendilerine uygun bir ev bulduklarında ise yüksek kira fiyatları ve komisyonlarla karşılaşıyorlar. Özellikle Diyarbakır’da merkezi yerler de kira fiyatları ve emlakçı komisyonları tavan yapmış durumda.


FAHİŞ KİRA FİYATLARI EV KİRALAMAYI ZORLAŞTIRIYOR

 


Diyarbakır’da bütçelerine uygun ev bulamadıklarını dile getiren vatandaşlardan Yılmaz Acu, “Uzun zamandır gezmediğim sokak kalmadı, bütçeme uygun kiralık ev bulamıyorum. Emlakçılara gidincede emlakçı komisyonları da bu zorlu süreçte kiracıları ekstra masraflarla karşı karşıya bırakıyor. Diyarbakır’da evler 18.000-20.000 TL  arasında kiraya veriliyor. El insaf, asgari ücretle çalışan bir insan bu kiraları nasıl öder. Kira ayrı, emlakçı ücreti ayrı, diyelim ki evi tuttunuz bu giderleri karşıladınız birde binlerce lira bina giderleri var. Kiracılar, kira sözleşmesi imzalamadan önce genellikle emlakçıya yüksek komisyonlar ödemek zorunda kalıyorlar. Bu da ev bulma sürecini daha da maliyetli hale getiriyor. Fahiş kira fiyatları ve emlakçı komisyonları, ev kiralamayı zorlaştıran önemli faktörler haline geliyor. Bu durum, artık devletin müdahalesini gerektiriyor” dedi.


DEPOZİTO, PEŞİN KİRA AYRI, EMLAK ÜCRETLERİ AYRI BİR DERT

 


Emlak ücretlerinin kiralardan daha fazla olduğunu belirten vatandaşlardan Hüseyin İpek ise, “Fahiş ev kiraları ayrı bir dert, emlak ücretleri ayrı bir dert. Kiralık evi buluyorsun bu defa peşinatı depozitosunun yanı sıra bir de kiradan daha fazla olan emlak ücreti ile baş etmek zorunda kalıyoruz. Birde çoğu emlakçı kayıtsız çalışıyor, bu konuda da yetkililerin denetleme yapması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.




ETİKET :   Diyarbakır ev kiraları Diyarbakır kiralık ev kiralık ev diyarbakır kiralık ev fiyatları kiralık evler diyarbakır diyarbakır ev kirası ne kadar diyarbakır kiralık ev sahibinden

Tümü