Gazi Yaşargil’de Yenidoğan ve Çocuk beyin cerrahi ameliyatlarında altın dönem

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla görülen Çocukluk çağının cerrahi gerektiren Beyin, omurilik ve sinir hastalıklarıyla ilgilenen Pediatrik Nöroşirürji branşında adeta altın dönem yaşanıyor.

14:15:21 | 2021-11-16

Hastanede daha önce görevde olan Dr. Öğretim Üyesi Pınar Aydın Öztürk ve ekibe yeni katılan Uz. Dr. Abdurrahman Arpa, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bu tür vakalara anında müdahale ederek, en kısa sürede ameliyatlarını da başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorlar.

GAZİ YAŞARGİL’DE PEDİATRİK NÖROŞİRÜRJİ AMELİYATLARI YAPILIYOR

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Pediatrik Nöroşirürji Polikliniğinde görevli uzman Dr. Abdurrahman Arpa ve Dr. Öğretim Üyesi Pınar Aydın Öztürk’ün nöroşirürji tanı ve ameliyatlarını yaptıklarının altını çizerek, “Hastanemiz ek binası Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bünyesindeki Yenidoğan yoğun bakımı ile koordineli bir şekilde çalışarak yenidoğan bebeklerimize en kısa sürede, en geç ertesi gün, cerrahi müdahaleleri yapılmaktadır. Sadece Diyarbakır değil birçok çevre illerdeki hastalara da hizmet etmekteyiz” diye konuştu.


Nöroşirürji hastalıkların bir kısmının konjenital (doğuştan) olan hastalıklar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Asena, “Hidrosefali (beyinde su toplanması), meningosel-meningomyelosel (omuriliğin doğuştan gelişememesi), ensefalosel (beyin dokusunun kafa tasındaki bir boşluktan kese şeklinde dışarı fıtıklaşması) bu hastalıklardan bazılarıdır. Bu hastalıklar çoğu zaman ivedi müdahale gerektirir” şeklinde konuştu.




ETİKET :  

Tümü