HAYIRSEVER İŞADAMI VEYSİ AVŞAR, BU YIL DA, ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

D.BAKIR/ Senelerden beridir, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin çocuklarına yönelik yardımlarda bulunan Diyarbekirspor Kulübü önceki dönem Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü İş adamı Veysi Avşar, bu yıl da geleneği sürdürdü.

19:59:14 | 2022-09-22

Diyarbekirspor Kulübü önceki dönem Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar, bugüne kadar gerçekleştirdiği bir dizi yardım çalışmalarına, yenisini ekledi. Ülkemiz genelinde okulların Eğitim-Öğretime başlamasıyla beraber, geniş kapsamlı bir yardım çalışması gerçekleştiren Avşar, öğrencilerin yüzlerini tekrar güldürdü.

Diyarbakır Merkez Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçesinde okula giden öğrencilere, Veysi Avşar’ın temin ettiği hediye paketlerinin bu yıl da tekrar verilmesi, hem öğrencileri, hem de ailelerini sevindirdi.

Hayırseverliğiyle bilinen ve sevilen Avşar, daha önce, engelli bireyler ve çocuklara da, çeşitli yardımlarda bulunmuştu.

Yaklaşık 1980 öğrenciye, içinde çikolata, meyve suyu, süt, kek, çubuk kraker, bisküvi, sarelle, gofret,cips, Halley,karışık kuruyemiş,ıslak mendil,bulunan hediye paketi dağıtılmasını sağlayan Veysi Avşar’ın bu yardımı, takdirle karşılandı.


DERMAN BABA ACU, DAĞITIMI YAPTI

Yaklaşık kırk bir yıldan bu yana, Diyarbakır ve Bölgemiz genelinde, ekonomik durumları elverişli olmayan ailelere yönelik yaptığı çok yönlü yardımlarla, kamuoyunun takdirini kazanan ve vatandaşların ‘Derman Baba’ ünvanıyla andığı hayırsever Yılmaz Acu’nun girişimleriyle sağlanan yardım çalışmalarına, bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Hediye paketlerinin teslim edildiği çocuklar, bir hayli mutlu olurken, paketleri çocuklara ulaştıran Derman Baba Acu, şunları söyledi:

‘Hayırsever işadamı Veysi Avşar bey, sağ olsun gerek Mübarek Ramazan ayında, Bayramlarda, acil ihtiyacı olan ailelerin sorunlarını kendisine ilettiğimde, kayıtsız kalmayarak, elinden gelen tüm desteği sağlamakta. Sağ olsun hiçbir zaman beni geri çevirmedi ve ailelere yardımcı olmaya devam ediyor. Daha önceden de, muhtelif defalar, minik öğrencilerimize hediye paketleri dağıtarak, onları sevindirdi.



Yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımız için, ne yapsak azdır. Veysi Avşar beyin temin ettiği paketleri, büyük bir zevkle okullara götürüp, çocuklarımıza teslim ettim. Minik öğrencilerimizin gözlerindeki sevinci görünce, nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Yorulmak bir yana, tam tersi, yıllardan beridir yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırınca, dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum.

Aldığımız hayır duaları, bizim için her şeyden önemlidir. Senelerden beridir, gıdadan giyime, ilaçtan nakdi ve ayni tüm yardımları, ihtiyaç sahiplerine çoğu zaman motorumla ulaştırıyorum’.

Okul önünde dağıtılan hediye paketlerini alan, velilerden Mustafa Akın, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimizin çocuklarına yapılan bu yardımlar, son derece anlamlı ve önemlidir. Veysi Avşar beyin gelenek haline getirdiği bu yardım çalışmalarını takdir ediyoruz. Bu anlamlı jestinden dolayı kendisine ve Derman Babaya teşekkür ediyoruz.


Cenab-ı Allah; kendisinden razı olsun. Hem bizler, hem de çocuklarımız çok mutlu olduk. Bu tür yardımların devamını diliyoruz’.

TEMEL HEDEFİMİZ, DİYARBAKIR’IN KALKINMASI VE GELİŞMESİ

Ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin çocuklarına, kırtasiye malzemeleri yardımında da bulunan Veysi Avşar, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Mekke ve Medine’den sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip olan Diyarbakır’da yaşamak, hepimiz için onur ve gurur kaynağıdır.

Sinesinde sayısız medeniyetler yaşamış, neredeyse insanlık tarihi kadar köklü bir geçmişi olan Mukaddes Diyarbakır İlmizin gelişmesi ve kalkınması, müşterek hedefimizdir. Kurumsal olarak, gerçekleştireceğimiz her projenin ilimizin istihdamına katkı sağlayacağı ve kent ekonomisine katma değer katacağını göz önünde bulundurursak,



hepimiz Diyarbakır için projeler üretmek, bu noktada güç birliği yapmak ile mükellefiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, olabildiğince ilimiz genelinde istihdama katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya ve kentimizin faydasına olacak her türlü yatırım projesine destek olmaya devam edeceğiz’.

Öte yandan görüşlerini dile getiren vatandaşlar ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) yöneticileri, Veysi Avşar’ın hayır severliğinin yanısıra, iş adamı kimliğiyle kentimize çok yönlü faydalar sağladığını ve bu yaptığı yardımların örnek teşkil etmesi gerektiğini belirttiler.




ETİKET :  

Tümü