KAYMAK:‘BÜTÜN TÜRKİYE’DE COŞKUYLA KUTLUYORUZ’

10:39:10 | 2021-10-29

Diyarbakır Genç İşadamları Derneği (Diyarbakır GİAD) Başkanı Remzi Kaymak bugün kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Başkan Remzi Kaymak, ülke olarak son derece anlamlı ve tarihi bir dönüm noktası olan 29 Ekim’i yaşamanın haklı gurur ve onurunu yaşadıklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:
‘Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, bağımsız ve başı dik bir Ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır İlimizde de büyük coşku içinde kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayız.
Bağımsızlığına kastedilmek istenen Aziz Milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı fedakârlık ve şanlı kurtuluş mücadelesinden destansı bir zaferle çıkmıştır.
Ardından kurulan Cumhuriyetimiz ise, bağımsız ve başı dik bir Ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.
Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, elbet bir gün toprak olacak. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak’ dediği ve kadirşinas Milletimizin şanlı tarihinde ulaştığı en güzel zirve olan Cumhuriyeti korumak, bizim için bir onur vesilesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.




ETİKET :  

Tümü