PEDALDAŞLAR KADINLARI UNUTMADI

PEDALDAŞLAR KADINLARI UNUTMADI

18:30:57 | 2022-03-09

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Pedaldaşlar Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ortaklaşa düzenlediği etkinlikte kadınlara plaket ve karanfil dağıtıldı.


Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir çok etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler arasında Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Pedaldaşlar Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyeleri Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen kiralama ve yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park AVM'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sozdar Ayata, Pedaldaşlar Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Kadir Tangüner, antrenörler ve kulüp üyeleri katıldı.

Etkinlikte yüzlerce vatandaşa kulüp üyeleri tarafından tamamı geri dönüşüm ürünlerinden oluşturulan ve üzerinde 'Bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz, dünyayı bile fethedebilir. Hem de bisikletleriyle. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun' mesajı yazılan plaket ve karanfil hediye edildi.
Programda konuşan Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin, "Hayatımızın her alanında bizler kadınlarımıza değer veren bireyler olmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Ailenin temel yapısını oluşturan kadınlarımız bizler için çok değerlidir. Her alanda ilerlememizi sağlayan, yanımızda olmaları bizlere güç veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum" dedi.


Dernek olarak sürekli kadınları düşünerek projeler hazırladıklarını dile getiren Pedaldaşlar Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Kadir Tangüner ise, "Dernek olarak kadınlarımızın sürekli yanında yer almayı hedef seçtik. Kadınlarımızın toplumda yapacaklarımızdan en iyi ve sağlıklı şekilde faydalanmaları açısından en uygun projeleri seçtik. Bizler bunları yapmakla sorumluyuz. Bu bağlamda üyelerimiz ile tamamı geri dönüşümden oluşan plaketler hazarladık bu plaketleri de bu anlamlı günde birer karanfil ile kadınlara vermeyi uygun gördük. Bu konuda bizlere destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne de teşekkür ederiz. Pozitif ayrımcılık anlamında kadınlarımıza önem veriyoruz. Hayata anlam katan kadınlarımızın bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'nü kutluyorum" dedi


Böylesi bir organizasyonun oluşmasından mutluluk duyduklarını dile getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sozdar Ayata ise, "8 Mart Dünya Kadınlar gününde yapılan böylesi bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor; Şehrimiz, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü