SINAV OKULLARI, YENİ DÖNEME HAZIR

Ülkemizin en köklü ve saygın Eğitim kurumlarından Özel Sınav Koleji, yeni dönem öncesi, bulaşıcı pandemi ile mücadele hususunda, gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.

18:24:19 | 2020-06-19

Eğitim-Öğretim alanında hizmet sunmaya başladığı günden bu yana, hep ilklerin öncüsü olarak, Eğitim ve Öğretim’de bir dünya markası olan, öğrencilerinin Eğitim-Öğretim başta olmak üzere, sanat, kültür ve sportif anlamda daha başarılı olmalarına zemin hazırlayan Sınav Koleji Diyarbakır Şubesi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapılmasını öngördüğü tüm uygulamaları gerçekleştirdi.



Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Özel Sınav Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı, şunları söyledi:

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK ‘OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN’

Dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) salgınının etkilerini en aza indirmek ve çocuklarımızın olumsuz etkilenmelerini önlemek hedefiyle, Sınav Koleji olarak, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği protokoller doğrultusunda, gerekli tüm tedbirleri eksiksiz biçimde almış bulunmaktayız. Eğitim öğretim faaliyetleri, pandemi sürecinde ne yazık ki en çok etkilenen alanlardan oldu. Örgün, yüz yüze eğitime ara verildiği günden itibaren okulumuz öğrencilerini mağdur etmemek adına öğretmenlerimiz, dijital ortamda derslere devam edip dönem konularını bitirmeye çalıştı. Sınav grubu öğrencilerimiz, online denemeler ve soru çözüm saatleriyle sınava hazırlandı.



 Öğretim sürecindeki bu titizliğimizi hijyen noktasında da sürdürmeye kararlıyız. Öncelikle, okula giren herkesin, Ateş ölçer ile ateşi ölçülmekte. Maskesiz kimseyi okula almıyoruz. Maskesi olmayanlara, biz Okul olarak temin ediyoruz. Okulun giriş kapısından itibaren başta fiziksel mesafe ve el hijyeni konusunda son derece etkili önlemler aldık. Okul bahçesinde, öğrenciler için sosyal mesafe çizgileriyle öğrencilerin birbiriyle temasını engelleyecek alanlar oluşturuldu’.




 LGS İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

 Serkan Avcı, Okul yönetimi, idareciler, öğretmenler ve tüm personellerin kırmızı alarm verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: ‘Okul binasına girişte ‘Hijyen Alanı’ dediğimiz kısımda binaya giren herkesin ateşi ölçülüp maske kontrolü yapılarak elleri dezenfekte edildikten sonra girişi sağlanmaktadır. Okulun iç kısımlarında periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Asansörler, idari kısımlar, kayıt görüşmelerimizin yapıldığı alanlar belli aralıklarla dezenfekte edilmektedir. Bu hafta sonu yapılacak Liselere Giriş Sınavı (LGS) için de her türlü hazırlıklarımız tamamlanmış. Velilerimizin çocuklarını içleri rahat bir biçimde sınava göndermeleri için elimizden geleni yapık. Sınavın düzenleneceği salon, bakanlığın belirlediği kurallar çerçevesinde düzenlenip her türlü hijyen önlemi alınmıştır.




Öğrencilerimizin sınav sırasında rahat olması için okulun en ferah kısımları sınav salonu olarak belirlenip yetkililer tarafından onaylanmıştır. Sınava girecek başta kendi öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilere başarılar diliyoruz. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın olabildiğince steril bir ortamda Eğitim görebilmeleri, sınavlarını yapabilmeleri hususunda, gerekli tüm tedbirlere harfiyen riayet ediyoruz. Maske, Mesafe, Hijyen ve Temizlik hususlarında, tüm yönetim olarak azami dikkat gösteriyoruz. Sınav Ailesi olarak, bu sürecin en kısa zamanda ortadan kalkmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarı dolu günler diliyoruz’.




ETİKET :  

Tümü