Stattaki ırkçı saldırıya Edemen'den tepki

Sakarya’da oynanan Sakaryaspor-Amedspor TFF 2. Lig karşılaşmasında Amedsporlu futbolcular ırkçı saldırıya uğradı. Diyarbakır kulübü olan Amedspor bir kez daha ırkçı saldırının hedefi oldu. Yapılan bu ırkçı saldırıya Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen'den tepki geldi.

14:16:03 | 2018-10-15

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’in 7’nci haftasında Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanan Sakaryaspor ile oynadığı maçta Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı gerçekleşti. AmedsporSK ve antifabarricade adlı Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarda, maç başlamadan önce stadyumda “Ölürüm Türkiyem” adlı şarkının çalındığı, stadyumdaki ekrandan askeri operasyon görüntüleri oynatıldığı ve ortamın provoke edildiği aktarıldı. 
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve kendilerine karşı yapılan bu ırkçı saldırıyı kınadıklarını dile getiren Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen şu açıklamalarda bulundu: 
  



Adapazarı'nda sözüm ona Sakaryaspor ile maç yapmaya geldik. Ama daha maç başlamadan stadyumda bulunan iki skorbordtan da gösterdikleri çatışma videoları ve 'Ölürüm Türkiye' marşının bu işi spor yapmaktan başka her yere götüreceklerinin sinyallerini verdiler. 
 
Maç boyu yapılan çirkin, ahlaksız ve milliyetçilik kokan sözüm ona tezahüratlar ile kalacağını düşüdük lakin hata yapmışız. Yedek kulübesin takımına taktik vermeye çıkan hocamız ve yardımcıları başta olmak üzere sporcular da her türlü saldırıya maruz kaldı. 
 
Maç bitiminde soyuman odasına gitmekte olan teknik direktörümüz Sertaç Küçükbayrak'a kulüp görevlisi tarafından tekme atılıyor ve yine soyunma odası girişinde maçta görevli kişiler tarafından sporcu ve teknik heyetimize saldırı gerçekleşiyor. 
 
Bütün Sakarya spor camiasını kastetmeden tribünde olan ahlaksız faşistler, siz ülkenize ihanet ediyorsunuz ama farkında değilsiniz. Zaten yaptığınız söylemlerle bizi ülkenin bireyleri ve takımı görmediğinizi ortaya koyuyorsunuz. 
 
Sizin yeriniz tribün değil başka alanlardır o kadar yürekliyseniz gidin bu cesaretiniz başka yerlerde gösterin. Tribünde sahte şovlar yaparak, sahada ve kulübede ekmek parası İçin uğraşan Türkiye’nin her çoğrafyasından gelip buraya emek veren insanlara saldırarak bir halt yapamaz ve ülkeye olan sevgini ortaya koyamazsınız. 
 
Bu ahlaksızlığınız ile ancak içinizde iğrenç bastırılmış milliyetçi duyduklarınızı tatmin edersiniz. Buda sizin için başınızda fazladır. 
 
Bakın bu şekilde yaparak siz Amedspor'un spor yapmasını engelleyip başka bir cenaha çekemezsiniz. Sizin bilgi birikim ve iğrençliğiniz buna yetmez. 
 
Sizin gibi düşünenlerden korkan ve geri adım atan sizin gibi olsun. 
 
Tarafımıza yapılan tüm çirkinliklerin görüntüleri elimizde mevcut. 
 
Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere tüm yetkili mercileri göreve çağırıyoruz. 
 
Spor anlamında söylüyorum. Bu saatten sonra kimki Sakaryaspor için 'kardeştir' derse o kişiler Diyarbakır'a ihanet eder. O kişilerin bizimle de selamı kalmasın. Olursa da alın kardeşiniz size mübarek olsun. 
 
Son söz... Sizi Diyarbakır'daki rövanş maçına bekliyorum 
 
*Bu arada iletişimde olduğum Sakaryaspor Başkan ve birkaç yönetici arkadaşları tenzi ediyorum. 




ETİKET :  

Tümü