Öğrenciler yüzde yüz burs desteği için ter döktüler

11:06:05 | 2024-03-05

Diyarbakır'da eğitimde üstün başarı grafiği çizen Amerikan Kültür Koleji, geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği okula kabul ve bursluluk sınavına yüzlerce öğrenci ve ailelerinden yoğun ilgi gördü. Sınavda, 4. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrenciler, yüzde yüz burs desteği için tatlı bir rekabete girişti.

Üç oturum şeklinde gerçekleşen sınavda yüzlerce öğrenci, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda daha iyi bir eğitim fırsatı elde etmek için ter döktü. Anne ve babalar da çocuklarının geleceği için heyecanla sınav sonuçlarını beklediler.

Amerikan Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Mehmet Çetin, okula gösterilen bu ilginin veli memnuniyetine bağlı olduğunu belirtti. Her seviyede öğrencinin ortaokul ve lise eğitiminde erişebileceği bursları, eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak sunduklarını dile getirdi.

Her seviyede öğrencinin hem ortaokul hem de lise eğitiminde erişebileceği bursları, eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak sunmak istediklerin ide sözlerine ekleyen Çetin, “Bizim bursluluk sınavımız, buna okula kabul sınavı da diyebiliriz. Okula kabul sınavımıza yaklaşık bin öğrenci katıldı. 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 ve 11’nci sınıflar bu sınava katıldı. Amacımız, hem tam eğitim bursu vermek hem de çocukların okuyabilmeleri için onlara öncelik olmak. Bu sınavdaki başlıca amacımız oydu. Sınavda çok iyi derece yapıp birinci olan öğrencilerimize tam eğitim bursu vereceğiz. Tabii ki bu sınav süresince velilerimizi de okulumuzda misafir ettik, kendilerine ikramlarda bulunduk velilerimize en azından bir aile ortamı yaratmış olduk. Öğrenciler girerken de çıkarken de kontrol altındaydı. Hiçbir öğrencimizi velisine teslim etmeden göndermedik. Güvenlik had safhadaydı, bunları da sağladık. Gerek araçların giriş çıkışından gerek öğrencilerin dağıtım sürecinden hepsiyle okul olarak birebir ilgilendik yardımcı olduk” şeklinde konuştu.

Amerikan Kültür Koleji'nin bu başarılı sınav organizasyonu, eğitimde fırsat eşitliği ve öğrencilere destek olma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.




ETİKET :  

Tümü