SÜLEYMAN ERGİN: HEP BİRLİKTE GELECEĞİ İNŞA EDECEĞİZ

D.BAKIR/ Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Süleyman Ergin, 15 Mayısta ülkemizin yeni bir döneme gireceğini ifade etti.

20:06:35 | 2023-03-20

Açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Süleyman Ergin, şunları söyledi: ‘Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 5. Haremi Şerif ünvanına sahip, isimleri Mukaddes Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de geçen Peygamberlerin yanısıra, sahabeler ve evliyalar kenti olan Diyarbakır, bağrında sayısız Manevi yapıyı barındırmaktadır. İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan, birçok medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır’da yaşamak, hepimiz için onur vericidir.



‘BEN’ DEĞİL, ‘BİZ’ DİYECEĞİZ

Kentimiz ve ülkemiz bir hayli zor ve meşakkatli bir süreçten geçmekte. Geniş halk kitleleri, neredeyse evine ekmek götüremez bir durumda. Böylesine zorlu bir süreçten geçerken, duruma kayıtsız kalmak, elbette ki, söz konusu olamaz. Kentimizin sorunlarına, ortak aklı kullanarak, kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek şiarıyla, CHP Diyarbakır Milletvekilliğine talip oldum.



Halkımızın gönül dünyasında yer edinebilmek, yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimizin sorunlarına çözümler üretebilmek, kentimizin sanayiden turizme, inşaattan eğitime, sağlıktan tarıma kadar, her alanda daha bayındır bir noktaya gelebilmesi noktasında, var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu doğrultuda, projesi olan tüm kişi ve kuruluşlarla da güç ve gönül birlikteliği yapacağız.



Bu hedefler doğrultusunda, Cumhuriyet Halk partisi Diyarbakır Milletvekilliğine Aday adayı olarak müracaatımızı, hayırlısı ile yaptık. Kadirşinas Diyarbakır halkının hizmetkârlığına talibim. Tarihin taşlara yazıldığı, sinesinden birçok yazar, şair, fikir ve bilim insanlarının çıktığı Diyarbakır ilimiz, ulusal ve uluslar arası çapta iş yapan firmaların yatırım yapmak istediği kentler arasında yer alıyor.



Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş adamlarımızın da, doğup büyüdükleri kentimize dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle kentimiz ekonomisine katma değer sağlanacağı gibi, istihdama da ciddi katkılar olacaktır.



KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Kürt sorununun çözümü noktasında, samimi ve çok yönlü adımların atılarak, başarıya ulaşması noktasında, güç birliği yapmalıyız. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, hepimiz akan kanın durması, barış ve kardeşlik ortamının tesisi için elimizi taşın altına koymalı, söylemlerimiz ve yaptıklarımıza dikkat etmeliyiz.



Artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen ülke konumundadır. Avrupa Birliği ve diğer uluslar arası kuruluşlar ve organizasyonlar nezdinde ülkemiz son derece itibarlı bir konuma yükselmiştir’.
.


HALKIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN TALİBİM

CHP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Süleyman Ergin, şöyle devam etti: ‘Kentimizin bağrından çıkmış, ekmeğini yiyen bir evladı olarak, CHP Diyarbakır Milletvekilliğine Aday Adaylığımı açıkladıktan sonra, son derece müspet mesajlar aldım. Eğer vatandaşlarım ve partim teveccüh gösterirse, el birliğiyle bu zorlu ve bir o kadar da onurlu görevi layıkıyla yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim.



Diyarbakır'ın yanı sıra, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin önemli sorunlarını, çözüm önerileriyle beraber, TBMM’ye taşımayı hedefliyorum. Özellikle turizm potansiyelimizi çok iyi şekilde değerlendirerek, kentimizin yerli ve yabancı turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli tanıtım ve lobi çalışmalarına ağırlık vereceğim.



Yerli ve yabancı yatırımcıları bölgemize çekerek kentimiz genelinde sanayi ve üretimin giderek artması noktasında projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Böylelikle bölgemizin en öncelikli sorunlarından biri olan işsizlik konusuna neşter vurarak işsizliği olabildiğince azaltmak en önemli hedeflerim arasında yer alıyor’.



TARIM, HAYVANCILIK VE İNŞAAT SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERİLMELİ

Süleyman Ergin, şöyle devam etti: Bölgemiz son zamanlarda artan göç ile nüfusu kalabalık hale geldi. İş olanaklarının az olduğu bölgemizde tarım ve hayvancılığa ağırlık vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla işsizlik büyük ölçüde azalır. Bunun yanı sıra inşaat sektörüne de gereken önemi vererek, inşaat sektörünü çok daha geniş bir yelpazede değerlendireceğiz. Neden bölgemiz fabrikaların bacasının tüttüğü, tüm üretim araçlarına sahip olan ve kendi kendine yeten, birçok ürün ihraç eden konuma gelmesin? Elbette ki bunlar ekip işidir. Mesleği, sanatı, tahsili ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızdan yararlanacağız. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum’.





VATANDAŞLAR, BİR HAYLİ OLUMLU BAKIYOR

Öte yandan, Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen simalarından, İş adamı Süleyman Ergin'in Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklaması, kamuoyu ve siyaset kulislerinde de olumlu yankılandı. Sosyal medyada yankılanan ve çığ gibi destek gören Süleyman Ergin'in, Diyarbakır sevdalısı olduğunu belirten vatandaşlar, Ergin'in uzun yıllardır ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğunu, birçok caminin yapımına maddi katkılar sağladığını belirterek, şu görüşlere yer verdiler:



‘Hayırsever kişiliğiyle tanıdığımız Süleyman Ergin'in Milletvekilliği Adaylığını destekliyoruz. Muhtelif sektörlerde yatırımları olan, insanlara istihdam olanağı sağlayan, yatırımlarıyla ekonomiye katma değer katan Süleyman Ergin çalışmayı ve üretmeyi seviyor.



Diyarbakır Kutu Ambalaj Fabrikası, Sur İnşaat ve Özergin İnşaat Firmaları, Dicle Kolonyaları Yönetim Kurulu başkanlıklarının yanı sıra, Trakya Motorlu Taşıyıcı Hafriyat Kooperatif başkanlığı görevlerini üstlenen Süleyman Ergin'in geçmişi başarılarla dolu. Ülkemizin en kalabalık aşiretlerinden olan İzol aşireti mensubu ve aynı zamanda kanaat önderi Süleyman Ergin’in tecrübe ve birikimleriyle, kentimize olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz’.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü